Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :
Hukuk Bültenleri
09/06/2022

COVID-19 ile Mücadele Sürecinde Birim Doz Takibine Geçildi

Hukuk Bültenleri
Covid-19
Sağlık Hukuku
Genel

Yeni Gelişmeler

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (“Kurum“), 26 Mart 2020 tarihinde yaptığı duyuruda COVID-19 pandemisi ile mücadele kapsamında hastalar tarafından kullanılan belirli ilaçların her birim dozu takibe alındı. Bu kapsamda hastanelerin ilgili ilaçların İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinden birim doz takibi bildirimlerinin yapılması zorunlu kılındı.

Ne Değişecek?

Kurum, İTS kapsamında hastanelerde tüketimi yapılan ve COVID-19 tedavisinde kullanılan 6 kalem ilaç için birim doz takibine geçildiğini duyurdu. Kurum’un yayımladığı ilaç listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Kurum ayrıca, bildirimlerin yapılması için hastanelerin özel olarak kullandığı Sarf Bildirim Servisi’ne ilgili veri alanlarının hazırlandığını belirterek hastanelerin bir an önce sarf bildirimlerini yapmaya başlaması gerektiğini duyurdu. Bu kapsamda Kurum, İTS Birim İlaç Sarf, Sarf İptal ve Geri Ödeme Kurumu Sarf Sorgulama servislerinin oluşturulması için gerekli bilgilerin ve örnek mesajların yer aldığı İTS Birim İlaç Sarf Bildirimleri Dokümanı’nı yayımladı. Dokümana buradan ulaşabilirsiniz.

Birim doz takiplerine ilişkin Kurum duyurusuna buradan ulaşabilirsiniz.

Sonuç

Kurum, COVID-19 salgınının önlenmesine ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Tüm sağlık hizmeti sunucuları, Kurum’un yönlendirmeleri doğrultusunda İTS bildirimlerini yapmalı, Kurum’un bu konudaki duyuru ve açıklamalarını takip etmelidir.

Benzer içerikler