Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması Hakkında Kurallar Güncellendi – Ağustos 2018

Hukuk Bültenleri
Sağlık Hukuku
Genel

Yeni Gelişmeler

Bakanlar Kurulu geçtiğimiz günlerde beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılması hakkındaki kurallarda değişiklik yapılmasına ilişkin kararı yayımladı (“Fiyatlandırma Kararı“).

Fiyatlandırma Kararı uyarınca, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk lirası cinsinden 1 Avro değeri, 2018 yılı için, bir önceki dönemde uygulanan 1 Avro değerinin %15 fazlasını geçemeyecek.

Bu karara istinaden, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (“TİTCK“) 2018 yılı için beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 Avro değerini 2,6934 TL olarak belirleyerek diğer parasal değerleri bu kapsamda güncelledi.

Değişiklikler 19 Şubat 2018 itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Arka Plan

15.09.2017 tarihinde yürürlüğe giren Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması Hakkında Tebliğ uyarınca; Türkiye, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kaynak fiyat uygulamasını benimsemektedir. Bu kapsamda, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 Avro değeri, TİTCK’nın Fiyat Değerlendirme Komisyonu tarafından her yılın ilk 45 günü içerisinde belirlenir ve ilan edilir.

Sonuç

Şirketler yeni Fiyatlandırma Kararı’nı incelemeli, TİTCK tarafından yapılan duyuruları takip etmeli ve uyum için gerekli adımları atmalıdır.