Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :
Hukuk Bültenleri
09/06/2022

COVID-19: Fesih Yasağı, Ücretsiz İzin ve Kısa Çalışma Süreleri Yeniden Uzatıldı

Hukuk Bültenleri
Covid-19
İş Hukuku
Genel

Yeni Gelişme

COVID-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında fesih yasağı, ücretsiz izin ve kısa çalışma süreleri 27 Ekim 2020 tarihli ve 31287 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 3134 sayılı ve 3135 sayılı Cumhurbaşkanı Kararları ile iki aylık bir süre için olmak üzere yeniden uzatılmıştır.

Cumhurbaşkanı Kararları Neleri Düzenliyor?

Fesih Yasağı ve Ücretsiz İzin

Fesih yasağı süresi ve fesih yasağı boyunca işverenlerin çalışanlarını ücretsiz izne gönderme imkânı 17 Ocak 2021 tarihine dek uzatılmıştır.

Kısa Çalışma Ödeneği

Kısa çalışma ödeneğinin süresi, önceki uzatmalarda uygulanan aynı esaslar çerçevesinde iki ay daha uzatılmıştır. İki aylık yeni uzatma süresi, iki aylık son uzatma süresinin bitiminden itibaren başlayacaktır.

Sonuç

COVID-19 salgını, Türkiye’yi ve Türkiye’deki çalışma yaşamına dair uygulamaları esaslı bir şekilde etkilemiştir. Devlet, işverenlere destek olmak ve çalışanları korumak amacıyla bazı uygulamaları yürürlüğe koymaya devam etmektedir. İşverenlerin COVID-19 salgınına ilişkin gelişmeler oldukça konu ile ilgili tüm hukuki değişiklikleri yakından takip etmelerini tavsiye ederiz.

COVID-19 salgını ile ilgili hukuki düzenlemelerle ilgili bilgilere Esin Avukatlık Ortaklığı Coronavirüs Masası‘ndan ulaşabilirsiniz.