Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Turizm Sektöründe Mal ve Hizmet Satışlarında Taksitlendirme Süreleri Artırıldı

Hukuk Bültenleri
Covid-19
Gayrimenkul Hukuku
Genel

Yeni Gelişme

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (“Yönetmelik”) 31159 sayılı Resmi Gazete’de 18 Haziran 2020 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklik Neler Getiriyor?

COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında son dönemde uygulanan seyahat ve sokağa çıkma yasakları ve turizm sektöründe azalan talep karşısında özellikle turizm ve havacılık sektörleri çeşitli ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldılar. Bu sorunları bertaraf etmek adına salgın boyunca çeşitli hükümet teşvikleri devreye sokuldu.

9 Haziran 2020 tarihinde Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu, yurt içine ilişkin havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında 18 aya kadar taksitlendirme süresi uygulanabileceğini açıklamıştı. Yönetmelik değişikliği ile birlikte yurt içine ilişkin havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında 18 aya kadar taksitlendirme süresi uygulaması yasal zemine oturtulmuş oldu.

Sonuç

Yapılan değişiklik, COVID-19 salgını sonrası normalleşme döneminde ekonomiyi canlandırmayı ve turizm sektörlerinde talebin yeniden artmasını amaçlamaktadır. 18 Haziran 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe giren değişiklikle birlikte turizm sektörü temsilcileri, ilgili ürün ve hizmet satışlarında artırılan taksitlendirme süreleri ile faaliyetlerini sürdürebileceklerdir.

COVID-19 salgını ile ilgili hukuki düzenlemelerle ilgili bilgilere Esin Avukatlık Ortaklığı Coronavirüs Masası‘ndan ulaşabilirsiniz.