Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Kozmetik Üretiminde Kalite: GMP Sertifikası İçin Başvuru Adımları Yayımlandı

Hukuk Bültenleri
Sağlık Hukuku
Genel

Yeni Gelişmeler

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (“TİTCK“), geçtiğimiz günlerde kozmetik ürün üretim yerlerine İyi Üretim Uygulamaları (GMP) Sertifikası düzenleneceğini açıkladı.

Duyuru Ne Anlama Geliyor?

TİTCK kozmetik üretim yerlerine sadece ihracat amaçlı kullanılabilecek GMP sertifikası vermektedir. Bu kapsamda, TİTCK tarafından GMP gerekliliklerine uygun bulunan üretim yerlerine üç yıllık geçerliliği olan GMP sertifikaları verilmiştir. GMP sertifikalarını alan ancak geçerlilik süreleri dolan şirketler veya GMP sertifikası almamış olan şirketler TİTCK’nın sitesinde yer alan belgeleri sunarak ve başvuru ücretini ödeyerek başvuru yapabilecek. Başvuru elektronik olarak TİTCK’nın sitesinde yer alan usuller takip edilerek elektronik başvuru sistemi aracılığıyla da yapılabilecek.

TİTCK, başvuruları değerlendirdikten sonra ilgili üretim yerlerinde Kozmetik GMP Kılavuzu doğrultusunda denetimler gerçekleştirilecek. Denetimler sonucunda GMP gerekliliklerini sağlayan üretim yerlerine GMP sertifikası verilecek.

Sonuç

TİTCK, düzenli olarak kozmetik sektöründe faaliyet şirketlere yol göstermeye devam ediyor. Bu kapsamda yer alan şirketler, GMP Sertifikası başvurusu için yayımlanan usul ve adımları dikkatle incelemeli ve gerekli adımları atmalıdır.

Benzer içerikler