Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Klinik Araştırma Başvurularına İlişkin Kılavuzlar Güncellendi

Hukuk Bültenleri
Sağlık Hukuku
Genel

Yeni Gelişme

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (“Kurum“) 14 Kasım 2019 tarihinde Klinik Araştırmalar Daire Başkanlığına Yapılan Klinik Araştırma Başvurularına İlişkin Kılavuz’u ve Etik Kurullara Yapılan Klinik Araştırma Başvurularına İlişkin Kılavuz’u güncelledi. Kılavuzlar 1 Aralık 2019 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek.

Ne Değişecek?

Kurum, Elektronik Süreç Yönetimi Projesi kapsamında klinik araştırma başvurularının yeknesaklaştırılması, verimli zaman yönetiminin sağlanması ve etkili bir veri tabanı oluşturulması amacıyla Klinik Araştırma Modülü’nü geliştirmiştir. Modül, başvuru sahiplerinin kendi araştırmaları ile ilgili bilgileri güncel olarak takip edebilmesini, Kurum’un bu başvuruları etkili ve güncel olarak yönetebilmesini ve güncel araştırma verilerine Klinik Araştırmalar Portalı üzerinden ulaşılabilmesini sağlamaktadır. Bu kapsamda, Kurum’un görev alanına giren klinik araştırmalara ait başvurular 1 Aralık 2019 tarihi itibariyle Klinik Araştırma Modülü üzerinden alınacaktır.

Bu doğrultuda Kurum, klinik araştırmalar ile gözlemsel ilaç çalışmalarına ilişkin Klinik Araştırmalar Daire Başkanlığı ve klinik araştırmalar etik kurulu nezdindeki başvuruların yeni modüle uygun şekilde yapılması adına klinik araştırma başvuru kılavuzlarını güncelledi.

Kılavuzlara buradan ulaşabilirsiniz.

Sonuç

Kurum, klinik araştırma faaliyetlerine ilişkin olarak firmalara yol göstermeye devam ediyor. Bu alandaki şirketler, ilgili başvuru kılavuzlarını incelemeli, duyuruları takip etmeli ve Kurum’un yönlendirmeleri doğrultusunda klinik araştırma başvurularını yapmalıdır.

Benzer içerikler