Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Prekürsör/Kontrole Tabi Kimyasal Maddelere Ait Sarf Stok Bildirimleri EBS Üzerinden Yapılacak

Hukuk Bültenleri
Sağlık Hukuku
Genel

Yeni Gelişmeler

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (“TİTCK“) internet sitesindeki 10 Temmuz 2019 tarihli duyurusunda, kontrole tabi kimyasal madde/prekürsörlerle ilgili faaliyet gösteren firmaların, bu maddelere ilişkin sarf stok bildirimlerini Elektronik Bilgi Sistemi üzerinden yapacağını duyurdu.

Ne Değişecek?

2019 Ocak ayı itibariyle, prekürsörler/kontrole tabi kimyasal maddelere ait sarf stok bildirimlerinin EBS’de oluşturulan prekürsör sarf stok modülü üzerinden, efedrin ve psödoefedrin ile tuzlarına ait sarf-stok bildirimlerinin ise “Uyuşturucu ve Psikotrop Madde” bölümü üzerinden yapılması gerekiyor.

2019 yılı Ocak ayından önceki aylara ait sarf stok cetvellerinin ise elektronik olarak sistem üzerinden gönderilerek tamamlanması gerekiyor. TİTCK ayrıca ilgili duyurusunda, 2018 yılı Aralık ayından 2019 yıl Ocak ayına devreden stok miktarlarının yeni modüldeki sisteme doğru olarak kaydedilmesinin önemini vurguladı.

Elektronik Bilgi Sistemi (EBS) üzerinden yapılacak sarf stok bildirimleri hakkında ilaç şirketlerine rehberlik etmek için hazırlanan Sarf Stok Modülü Kullanıcı Kılavuzu’na (“Kılavuz“) buradan ulaşabilirsiniz.

Sonuç

TİTCK ilaç şirketlerine rehberlik etmeye devam ediyor. Bu alandaki şirketler, TİTCK duyurularını takip etmeli, Kılavuz’da yer alan yönlendirmeleri izleyerek prekürsörlere/kontrole tabi kimyasal maddelere ilişkin sarf stok bildirim işlemlerini tamamlamalıdırlar.