Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Başvuru ve Kayıt Yönlendirme Dokümanı Yayımlandı

Hukuk Bültenleri
Sağlık Hukuku
Genel

Yeni Gelişmeler

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) 17 Ekim 2018 tarihinde Başvuru ve Kayıt Yönlendirme Dokümanını (“Doküman”) yayınladı. Kozmetik firmalarının sistem üzerinden yaptıkları kayıt ve bildirim işlemlerinde yaşadığı sorunlar üzerine hazırlanan doküman, firmalara rehberlik edecek.

Ne Değişecek?

Doküman, kozmetik sektöründeki firmaların Ürün Takip Sistemi (“ÜTS“) ve Elektronik Başvuru Sistemi (“EBS“) üzerinden yaptıkları işlemlerde kolaylık sağlayacak. İş takip işlemleri dokümanda şematik olarak yönlendirme şeklinde hazırlandı. Sistem ekran görüntüleri ve yazılı açıklamalar ile ilgili kayıt ve bildirim işlemleri aşama aşama takip edilebiliyor.

TİTCK bu anlamda sektör memnuniyetini arttırmayı, firmaların iş ve işlemlerinde kolaylık sağlamayı hedefliyor. Hazırlanan rehber doküman sayesinde firmalar ÜTS ve EBS üzerinden firma kaydı ve ÜTS üzerinden bildirim işlemlerini kolaylıkla yapabilecekler.

Başvuru ve Kayıt Yönlendirme Dokümanına TİTCK’nın websitesinden ulaşabilirsiniz.

Sonuç

TİTCK, kozmetik firmalarına yol göstermeye devam ediyor. Bu alandaki şirketler TİTCK duyurularını takip etmeli, ÜTS ve ETS üzerinden yapılan firma kayıt ve bildirim işlemlerini tamamlamalıdırlar.

Benzer içerikler