Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Önce Güvenlik: TİTCK Sertifikalandırılan Sözleşmeli Farmakovijilans Hizmet Kuruluşlarını Açıkladı

Hukuk Bültenleri
Sağlık Hukuku
Genel

Yeni Gelişmeler

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (“TİTCK“), geçtiğimiz günlerde internet sitesinde sertifikalandırılan sözleşmeli farmakovijilans hizmet kuruluşlarının listesini yayımladı.

Farmakovijilans Nedir?

Farmakovijilans, advers reaksiyonların ve ilaçla ilgili diğer sorunların tespit edilmesi, değerlendirilmesi, anlaşılması ve önlenmesine yönelik yürütülen faaliyetler ve bilimsel çalışmaları ifade etmektedir. Bu kapsamda, ruhsat sahipleri farmakovijilansla ilgili görevlerinin tümünü veya kısmını sözleşmeli farmakovijilans hizmet kuruluşlarına devredebilir. Söz konusu sözleşmeli farmakovijilans hizmet kuruluşları, TİTCK tarafından denetlenerek onaylanmaları halinde farmakovijilans hizmeti sunabilir.

TİTCK tarafından onaylanan ve sertifikalandırılan sözleşmeli farmakovijilans hizmet kuruluşlarının listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Sonuç

Farmakovijilans, tıbbi ürünlerin güvenliğinin sağlanması amacıyla ruhsat sahipleri için önemli bir yükümlülük teşkil etmektedir. Bu kapsamda, ruhsat sahipleri, TİTCK’nın internet sitesinde yayımlanan duyuruları düzenli olarak takip etmeli ve uyumluluğu sağlamak için gerekli adımları atmalıdır.

Benzer içerikler