Diğer

Canan Özsoy, Esin Avukatlık Ortaklığı bünyesine katıldı!

Diğer
Genel

Yönetim ve iş dünyasındaki tecrübeleri ile adına ve yaptıklarına çokça aşina olduğumuz Canan M. Özsoy’un, Esin Avukatlık Ortaklığı’na yönetim danışmanı olarak katıldığını duyurmaktan memnuniyet duyarız.

Türkiye ve dünyadaki birçok şirket ve kurumun yenilikçilik, sürdürülebilirlik, kurumsallık gibi misyonlarının önemini her konuşmasında ve hareketinde vurgulayan Canan Özsoy’un; bu değerlerin kendi sektöründe önde gelen savunucularından olan Esin Avukatlık Ortaklığı’na katacağı değerler, bizi tüm avukatlık camiası adına heyecanlandırmaktadır.

Canan Özsoy Hakkında;

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1985 yılında mezun olmuştur. Aynı üniversitede 1987 yılında Diş Hekimliği yüksek lisansını, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde MBA eğitimini ve 2015 yılında Sabancı Üniversitesi’nde Enerji Teknolojileri yüksek lisansını tamamlamıştır. İlaç sektöründe faaliyet gösteren Hoechst Marion Roussel, Glaxo Wellcome, Sanofi Aventis firmalarında Satış & Pazarlama ve ticari liderlik pozisyonlarında bulunmuştur. Paris’te General Electric Healthcare’de 2007 yılında Uluslararası Pazarlamadan Sorumlu Global Başkan Yardımcısı olarak atandıktan sonra iki yıl içinde General Electric Healthcare, ABD’de Global Pazarlama Direktörlüğü’ne atandı. 2013’de General Elektrik Ticaret ve Servis A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atandı.

General Electric Türkiye’de görev yaptığı süre içinde TEI (TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.) ve METCAP Group KOMET (GE’nin ortak girişimleri), ABFT (American Business Forum in Turkey) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. Halen Garanti BBVA’da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olan Canan Özsoy aynı zamanda; Tekfen Grubu bünyesinde yer alan TEMAŞ’ta Yönetim Kurulu Danışmanlığı, SEV Vakfında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yanı sıra genç bir start-up olan Crowdsol’da kurucu Genel Müdürlük görevlerini de eş zamanlı olarak sürdürmektedir.

Canan Özsoy, aramıza katılışı ile ilgili olarak şunları söyledi: “İş dünyasının sürdürülebilir büyümesi ve başarısı için değişen kanun ve regülasyonlara çabuk adapte olmak günümüzde giderek önemi artan bir husus. Hukuk dünyasıyla iş dünyası arasında bir köprü görevi görecek ve Türkiye’de çok başarılı işlere imza atan kıymetli Esin Avukatlık Ortaklığı’na dahil olmak benim için heyecan verici. Değişik alanlarda birlikte mesai yaptığımız kıymetli dostum İsmail Esin ve değerli ekibiyle birlikte mesai yapmaktan onur duyacağım.”

Dr. İsmail G. Esin, Canan Özsoy hakkında, “Sevgili Canan’ı AmCham Türkiye Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan yardımcısı olarak tanıdım. Tanıdığım ilk günden beri yenilikçi, dürüst, şeffaf ve çözüm odaklı yaklaşımını hayranlıkla izliyorum. Şimdi Esin Avukatlık Ortaklığı bünyesinde birlikte çalışmaya devam edecek olmak hem gurur hem de heyecan veriyor. Belki avukatlık aşina olduğu bir sektör değil, ama Canan’ın avukatlık sektörüne harika ve yepyeni fikirler katacağına eminim.” dedi.

Sayın Canan Özsoy’a en içten dileklerimizle hoş geldiniz diyoruz.

Benzer içerikler