Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Gümrükteki Eşyanızı Takip Etmek Artık Daha Kolay

Hukuk Bültenleri
Uluslararası Ticaret Hukuku
Genel

Yeni Gelişme

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (“Bakanlık“), geçtiğimiz günlerde Gümrük Eşya Takip ve Analitik Performans Programı’nın (“GET-APP Programı“) hayata geçirildiğini duyurdu. Şirketlerden gelen yoğun talep üzerine, GET-APP Programı’na başvuru koşulları kolaylaştırıldı.

Yeni Sistem Ne Getiriyor?

Bakanlık, ithalatçı ve ihracatçıların gerçekleştirdikleri gümrük işlemleri hakkında doğru ve hızlı bir şekilde bilgi edinebilmeleri için GET-APP Programı’nı uygulamaya koydu.

GET-APP Programı üzerinden ihraç veya ithal edilen eşyanın nerede olduğu, hangi işlemlerinin tamamlandığı, hangi işlemlerin beklemede olduğu, bu işlemlerin ne kadar zamanda tamamlandığı, kalan işlemlerin ne kadar zaman alacağı gibi bilgilere internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan veya cep telefonlarından ücretsiz olarak erişilebilecek.

GET-APP Programı’nı kullanmak isteyen ithalatçı ve ihracatçıların, gerekli bilgileri GET-APP Programı’nda sunarak başvuruda bulunması gerekiyor. Bakanlık tarafından geçtiğimiz günlerde sadeleştirildiği açıklanan başvuru adımlarına ilişkin detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sonuç

GET-APP Programı ithalat ve ihracat faaliyetlerinde bulunan kişilerin gümrük işlemlerini daha yakından takip edebilme imkânı sunuyor. İthalat veya ihracat faaliyetlerinde bulunan şirketler, Bakanlık tarafından yapılan duyuruları yakından takip etmeli ve GET-APP Programı’nın başvuru ve kullanım şartlarını dikkatle incelemelidir.

Benzer içerikler