Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Türkiye’nin PIC/S Üyeliği Kabul Edildi

Hukuk Bültenleri
Sağlık Hukuku
Genel

Yeni Gelişmeler

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (“TİTCK“), dört yıldır devam eden değerlendirme ve denetim sürecinin sonunda Uluslararası İlaç Denetim Birliği (“PIC/S”) üyeliğine kabul edildiğini açıkladı.

Üyelik ne Anlama Geliyor?

PIC/S, dünyada ilaç ruhsatı veren otoritelerin kurduğu bir birlik olarak bu alanda kabul gören en saygın ve geçerli kurum olarak bilinmektedir. PIC/S’e üyelik başvuruları ise detaylı ve sıkı bir denetim sonucunda kabul edilmektedir. PIC/S üyesi ülkeler içinde İsviçre, ABD, İngiltere, İrlanda, Almanya, Kanada, Japonya ve Avusturalya da bulunuyor.

TİTCK’nın PIC/S üyesi olması ile birlikte TİTCK tarafından yapılan denetimler tüm dünyada kabul görecek. Bu kapsamda, Türkiye’de üretilen ilaçların kalitesi ve güvenliği tescil edilmiş olmakla birlikte Türkiye’de üretilen ilaçların dünya pazarına açılmasının önündeki teknik engeller de ortadan kalkmış olacak. Dolayısıyla Türkiye’de ilaç üreticileri ve ihracatçıları için sürecin daha da kolaylaşması ve ilaç ihracatının artması beklenmektedir.

Sonuç

Dört yıllık detaylı değerlendirme süreci nihayete olumlu bir sonuç verdi ve Türkiye sonunda en saygın uluslararası ilaç denetim birliği üyeliğine kabul edildi. Bu üyelik şüphesiz ki önümüzdeki dönemde Türkiye’de üretilen ilaçlar için ihracat sürecini oldukça kolaylaştıracaktır.

Benzer içerikler