Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :
Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Kozmetik Güvenliği: Türkiye Güvensiz ve Teknik Düzenlemeye Aykırı Kozmetik Ürünlerin Üzerine Gitmeye Devam Ediyor – Ekim 2020

Hukuk Bültenleri
Covid-19
Sağlık Hukuku
Sağlık ve Yaşam Bilimleri

Yeni Gelişmeler

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (“TİTCK“), geçtiğimiz günlerde 2020 yılının Temmuz ile Eylül ayları arasını kapsayan dönemde kozmetik sektörünün piyasa gözetimi ve denetimi ile ilgili üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. TİTCK Kozmetik Denetim Dairesi tarafından incelenen 197 kozmetik üründen 158 tanesinin teknik düzenlemeye aykırı, 2 tanesinin ise güvensiz olduğu tespit edildi. Sorumlu şirketlere toplam 454.432 TL’lik ceza kesildi.

Sonuçlar Ne Anlama Geliyor?

2020 yılının ikinci çeyrek sonuçları ile kıyaslandığında, denetlenen kozmetik ürün sayısı ve teknik düzenlemeye aykırı ürün sayısında önemli bir düşüş dikkat çekiyor. Buna rağmen uygulanan toplam ceza tutarlarında ise hafif bir düşüş görülüyor. TİTCK, kozmetik ürünlerinin teknik mevzuata uygunluğunu sağlamak amacıyla sağlık sektöründeki sıkı denetimlerini sürdürüyor.

Kozmetik Denetim Dairesi Başkanlığı’nın 2020 yılı üçüncü çeyrek denetim verilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Sonuç

TİTCK, kozmetik sektöründe pazar gözetim ve denetim faaliyetlerine düzenli olarak devam ediyor. Piyasada bulunan tüm kozmetik ürünler, ilgili kanun ve yönetmeliklerle tamamen uyumlu olmalı, üretici şirketler ise güvensiz ya da teknik düzenlemeye aykırı ürünler satmadığından veya dağıtmadığından emin olmalıdır.

COVID-19’un hukuki etkilerine yönelik mevzuat bültenlerimize https://www.esin.av.tr/tr/coronavirus-desk/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Benzer içerikler