Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :
Hukuk Bültenleri
09/06/2022

İYS Süreleri Uzatıldı – Ağustos 2020

Hukuk Bültenleri
Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon
Genel

Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik (“Yönetmelik“) uyarınca, ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişilerin İleti Yönetim Sistemi’ne kaydolması ve alıcı onaylarını İYS’ye aktarması gerekmektedir.

28 Ağustos 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişiklikleri uyarınca, Yönetmelik kapsamında alınan elektronik ileti onayların İYS’ye aktarılması için öngörülen son tarih 1 Eylül 2020 tarihinden 1 Aralık 2020 tarihine uzatıldı.

Bu kapsamda, elektronik ileti alıcılarının İYS’ye kaydedilen onayları 16 Ocak 2021 tarihine kadar kontrol etmesi gerekecek. Bu süre bitiminden sonra gönderilen ticari elektronik iletiler onaylı kabul edilecektir.

Ticaret Bakanlığı, hizmet sağlayıcıları niteliği ile elektronik ileti onay sayılarının büyüklüğünü göz önünde bulundurarak yukarıda bahsi geçen son tarihleri 6 ay ertelemeye yetkili olacaktır.

Yönetmelik değişikliklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Önceki Son TarihGüncel Son Tarih
Hizmet sağlayıcıların aldıkları onaylarını İYS’ye aktarmaları için son tarih01.09.202001.12.2020
Alıcıların İYS’ye kaydedilen onayları kontrol etmeleri için son tarih01.12.202016.01.2021

Sonuç

Bilindiği üzere, Yönetmelik uyarınca ticari elektronik ileti göndermek isteyen hizmet sağlayıcıların İYS’ye kaydolması ve aldıkları elektronik ileti onaylarını İYS’ye aktarması gerekmektedir. Bu kapsamda tüm ilgili gerçek ve tüzel kişilerin yukarıda öngörülen tarihlere kadar İYS kayıt ve onay aktarım işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.