Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :
Hukuk Bültenleri
09/06/2022

COVID-19: Sağlık Bakanlığı’ndan İş Yerlerine Dönüşte Yeni Önlemler

Hukuk Bültenleri
Covid-19
Gayrimenkul Hukuku
Genel

Yeni Gelişme

Sağlık Bakanlığı (“Bakanlık“) 14 Mayıs 2020 tarihinde farklı sektörlerde hizmet veren iş yeri, dükkân ve mağazalar için alınması gereken önlemleri açıkladı.

Bakanlık tarafından yayınlanan açıklamaların her biri genel hatlarıyla iş yerlerinde çalışan personele, müşterilere, çalışma süreçlerine ve iş yerlerinde çalışma ortamına ilişkin her iş yeri tipi özelinde önlemlere yer veriyor.

Bakanlık tarafından yayınlanan ve gerek cadde mağazalarını gerekse AVM’lerde yer alan dükkân ve iş yerlerini ilgilendiren önlemlere aşağıdaki tabloda yer alan bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz:

COVID-19 Kapsamında Ayakkabı ve Çanta Satışı Yapan Esnaflar ile İlgili ÖnlemlerCOVID-19 Kapsamında Bakkallar İçin Alınacak Korunma Önlemler
COVID-19 Kapsamında Büfe, Kantin ve Bayiler İçin Alınacak Korunma ÖnlemlerCOVID-19 Kapsamında Kasap, Manav, Kuruyemişçi, Balıkçı ve Diğer Gıda Satış Yerleri ile İlgili Alınması Gereken Önlemler
COVID-19 Kapsamında Konfeksiyon, Giyim Mağazaları ve Tuhafiyeler ile İlgili ÖnlemlerCOVID-19 Kapsamında Kuyumcu, Bijuteri, Saatçi ve Optikçi Esnafı ile İlgili Alınması Gereken Önlemler
COVID-19 Kapsamında Terzi, Ayakkabı Tadilat İşletmeleri ve Kuru Temizlemeciler ile İlgili ÖnlemlerCOVID-19 Kapsamında Kitap ve Kırtasiye Mağazaları ile İlgili Önlemler
COVID-19 Kapsamında Oyuncak Mağazaları ile İlgili Önlemler

Sonuç

İş yerlerinin yeniden açılmasına ilişkin süreçlerle ilgili Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyeler geçtiğimiz hafta içerisinde birçok önlem yayınladılar. Ek olarak bu süreçte denetimlerin özenle gerçekleştirileceğini belirttiler ve yaptırımların uygulanabileceği konusunda işletmeleri uyardılar.

Toplum sağlığını ilgilendiren bu konuda kamu kurumlarının hassasiyeti göz önüne alındığında, işletmelerin kendileri ile ilişkili tedbirleri dikkatle takip etmeleri yerinde olacaktır. Daha önceki hukuk bültenlerimizde de altını çizdiğimiz üzere toplum sağlığına zarar vermemek ve bu dönemde herhangi bir yaptırımla karşılaşmamak adına her bir iş yeri için belirtilen tedbirlere uyum sağlanması gerekmektedir.

COVID-19 salgını ile ilgili hukuki düzenlemelerle ilgili bilgilere Esin Avukatlık Ortaklığı Coronavirüs Masası‘ndan ulaşabilirsiniz.

Benzer içerikler