Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :
Hukuk Bültenleri
09/06/2022

TİTCK, COVID-19 Salgınına Yönelik Tedbirler Kapsamında Ürün Tanıtım Temsilcilerinin Faaliyetlerine Sınırlamalar Getirdi

Hukuk Bültenleri
Covid-19
Sağlık Hukuku
Genel

Yeni Gelişmeler

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (“Kurum“), 19 Mart 2020 tarihinde yaptığı duyuruda COVID-19 salgınının önlenmesi ile ilgili alınan tedbirler çerçevesinde ürün tanıtım temsilcilerinin eczanelere ve sağlık kuruluşlarına yönelik ziyaretleri durduruldu.

Ne Değişecek?

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik’in 5. maddesi uyarınca, sağlık meslek mensuplarına yapılacak tanıtımlar, hekim, diş hekimi ve eczacılara ürün tanıtım temsilcileri tarafından ziyaret yapılarak gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda, COVID-19 salgının önlenmesi ile ilgili alınan tedbirler çerçevesinde, ürün tanıtım temsilcilerinin eczaneler dahil olmak üzere tüm sağlık kurum/kuruluşlarında hekimlere, diş hekimlerine ve eczacılara yönelik ziyaret gerçekleştirilerek ürün tanıtımı yapmalarına ilişkin faaliyetlerin durdurulmasına karar verildi. Kurum, ürün tanıtım temsilcilerinin tanıtım faaliyetlerinin elektronik ortamda (e-posta ve video konferans gibi) yapılabileceğini duyurdu.

Duyuruya buradan ulaşabilirsiniz.

Sonuç

Kurum, COVID-19 salgınının önlenmesine ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Tüm ürün tanıtım temsilcileri, ikinci bir bilgilendirmeye kadar sağlık kuruluşlarına yapacakları ziyaretleri sonlandırmalı, Kurum’un bu konudaki açıklamalarını takip etmelidir.

Benzer içerikler