Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Türkiye Güvensiz ve Teknik Düzenlemeye Aykırı Kozmetik Ürünlerinin Üzerine Gitmeye Devam Ediyor

Hukuk Bültenleri
Sağlık Hukuku
Genel

Yeni Gelişmeler

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (“TİTCK“), geçtiğimiz günlerde 2017 yılının Nisan ile Haziran ayları arasını kapsayan dönemindeki kozmetik sektörünün piyasa gözetimi ve denetimi ile ilgili ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Sonuçlar Ne Anlama Geliyor?

TİTCK Kozmetik Denetim Dairesi, 2017 yılının ikinci çeyreğinde tespit edilen güvensiz ve teknik düzenlemeye aykırı kozmetik ürünlerinin listesini yayımladı. İncelenen 238 kozmetik üründen 165 tanesinin teknik düzenlemeye aykırı, 6 tanesinin ise güvensiz olduğu tespit edildi. Sorumlu şirketlere toplam 495,597 TL’lik ceza kesildi. İkinci çeyrekteki güvensiz ve teknik düzenlemeye aykırı kozmetik ürünlerinin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Kozmetik ürün güvenliği sonuçları, güvensiz ürünlerin sayısının 2017 yılının ilk çeyreğine kıyasla önemli ölçüde azaldığını ve dolayısıyla idari para cezalarında önemli bir düşüş yaşandığını ortaya koyuyor. TİTCK’nın sağlık sektöründeki sıkı denetimi, kozmetik ürünlerinin teknik mevzuata uygunluğu ile ilgili gün geçtikçe daha da olumlu sonuçlar yaratıyor.​

Sonuç

TİTCK, kozmetik sektöründe pazar gözetim ve denetim faaliyetlerine düzenli olarak devam ediyor. Piyasada bulunan tüm kozmetik ürünler, ilgili kanun ve yönetmeliklerle tamamen uyumlu olmalı; üretici şirketler ise güvensiz ya da teknik düzenlemeye aykırı ürünler satmadığından veya dağıtmadığından emin olmalıdır.