Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Kıdemli Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yeni 100 Günlük Eylem Planını Açıkladı

Hukuk Bültenleri
Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon
Genel

Yeni Gelişme

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (“Bakanlık“), geçtiğimiz günlerde birçok projenin tamamlanması ve yeni projelerin başlatılmasını öngören 100 günlük eylem planını duyurdu.

Eylem Planı Neler İçeriyor?

Bakanlık’ın 100 günlük eylem planı ile Ar-Ge’den yüksek teknolojili milli ürünlere, model fabrikalardan bölgesel kalkınmaya kadar birçok projede hızlı gelişmeler planlanıyor. Bu kapsamda, Ar-Ge merkezlerinin sayısı % 9 artırılacak olup tasarım merkezlerinin sayısı ise %8 artırılacak.

Bakanlık teknoparklar, Ar&Ge merkezleri ve eğitim atölyelerine büyük önem veriyor ve doğrultuda araştırma merkezlerinin kurulumu ve geliştirilmesi için çeşitli kuruluşlarla birçok işbirliği sözleşmesi imzalamayı ve altyapı çalışmalarını gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Bilişim ve bilgi güvenliği çalışmaları kapsamında ise milli güvenli veri depolama sistemi kurularak tüm üniversitelerin ortak kullanımına sunulacak. Yerli ve milli mesajlaşma sistemi olarak tasarlanan KurumNet’in çeşitli kamu kurumlarında kurulumu ve testleri gerçekleştirilecek.

Bununla birlikte, eylem planı kapsamında halihazırda devam etmekte olan çeşitli savunma sanayisi projelerinin test işlemlerinin tamamlanması ve teslimatlarının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sonuç

Cumhurbaşkanlığı’nın 100 günlük eylem programının bir parçası olarak Bakanlık devam etmekte olan sanayi ve teknoloji projelerinin hızla geliştirilmesi ve yeni projelerin başlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.