Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Kozmetik Güvenliği: Türkiye Güvensiz ve Teknik Düzenlemeye Aykırı Kozmetik Ürünlerin Üzerine Gitmeye Devam Ediyor – Mart 2019

Hukuk Bültenleri
Sağlık Hukuku
Genel

Yeni Gelişme

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (“TİTCK“), geçtiğimiz günlerde 2018 yılının Ekim ile Aralık ayları arasını kapsayan dönemde kozmetik sektörünün piyasa gözetimi ve denetimi ile ilgili dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Sonuçlar Ne Anlama Geliyor?

TİTCK Kozmetik Denetim Dairesi, 2018 yılının dördüncü çeyreğinde tespit edilen güvensiz ve teknik düzenlemeye aykırı kozmetik ürünlerinin listesini yayımladı. İncelenen 524 kozmetik üründen 161 tanesinin teknik düzenlemeye aykırı, 5 tanesinin ise güvensiz olduğu tespit edildi. Sorumlu şirketlere toplam 270.362 TL’lik ceza kesildi.

2018 yılının üçüncü çeyrek sonuçları ile kıyaslandığında, teknik düzenlemeye aykırı ürün sayısındaki artış dikkat çekiyor. Bununla beraber toplam uygulanan ceza tutarlarında ise ciddi bir azalma görülmektedir. TİTCK, kozmetik ürünlerinin teknik mevzuata uygunluğunu sağlamak amacıyla sağlık sektöründeki sıkı denetimlerini sürdürüyor.

Sonuç

TİTCK, kozmetik sektöründe pazar gözetim ve denetim faaliyetlerine düzenli olarak devam ediyor. Piyasada bulunan tüm kozmetik ürünler, ilgili kanun ve yönetmeliklerle tamamen uyumlu olmalı, üretici şirketler ise güvensiz ya da teknik düzenlemeye aykırı ürünler satmadığından veya dağıtmadığından emin olmalıdır.

Benzer içerikler