Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Ambalaj Bilgileri, Kullanma Talimatı ve Takibi Kılavuzu Güncellendi

Hukuk Bültenleri
Sağlık Hukuku
Genel

Yeni Gelişme

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (“TİTCK“), geçtiğimiz günlerde Beşeri Tıbbi Ürünlerin Ambalaj Bilgileri, Kullanma Talimatı ve Takibi Kılavuzu’nda (“Kılavuz“) güncelleme yapıldığını duyurdu.

Duyuru Ne Anlama Geliyor?

Kılavuz, 25 Nisan 2017’de 30048 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Ambalaj Bilgileri, Kullanma Talimatı ve Takibi Yönetmeliği uyarınca hazırlanarak Temmuz 2017’de yürürlüğe girdi.

Kılavuz’da yapılan değişiklikler ile, dış ambalaj bilgileri ve yerelleşme kapsamında imal ruhsatı verilen ürünlerin ambalaj bilgileri de dahil olmak üzere beşeri tıbbi ürünlerin ambalaj bilgileri ve kullanma talimatlarına ilişkin zorunlu şekil ve içerik gerekliliklerine yönelik açıklamalar getiriliyor.

Güncellenen Kılavuz ile güncellemelere ilişkin karşılaştırmalı tabloya buradan ulaşabilirsiniz. Kılavuz 23.02.2018 tarihinde yayımlanmış ve yürürlüğe girmiştir.

Sonuç

TİTCK, düzenli olarak beşeri tıbbi ürün şirketlerine yol göstermeye devam ediyor. Bu kapsamda yer alan şirketler, Kılavuz’daki yeni güncellemeleri dikkatle incelemeli ve uyumluluğu sağlamak amacıyla gerekli adımları atmalıdır.

Benzer içerikler