For further information,
please contact:
Legal Alerts
09/06/2022

TİTCK GMP Sertifika Formatlarını Güncelledi

Legal Alerts
Healthcare
General

Yeni Gelişme

Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu (“TİTCK“) geçtiğimiz günlerde GMP sertifika formatlarını Farmasötik Denetim İşbirliği Konvansiyonuna (“PIC/S“) üyeliği kapsamında güncelleyerek internet sitesinde yayınladı.

Duyuru Ne Anlama Geliyor?

TİTCK, bu yılın başında kabul edilen PIC/S üyeliği kapsamında belgelendirme süreçlerini PIC/S standartlarına uygun olarak güncellemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİTCK, GMP sertifika formlarını PIC/S standartlarına uygun olarak güncelleyerek Türkiye’de faaliyet gösteren beşeri tıbbi ürün üretim tesisleri için TİTCK’ya yapılacak GMP sertifikası ve ihracat amaçlı diğer sertifika başvurularında TİTCK’nın internet sitesinde yer alan formatların kullanılması gerektiğini belirtti. Başvuran şirketlerin “GMP Sertifikası” veya “Manufacturing Licence” doküman tipini seçerek başvuru yapması gerekecek. Güncellenmiş formatlara buradan ulaşabilirsiniz.

Sonuç

TİTCK beşeri tıbbi ürün üreticileri için rehberlik sağlamaya devam ediyor. Şirketler TİTCK tarafından yapılan duyuruları düzenli olarak takip etmeli ve TİTCK’ya yaptıkları başvurularda internet sitesinde yer alan formları kullanmalıdır.