Daha fazla bilgi için,
lütfen iletişime geçin :

Ortak Avukat

Hukuk Bültenleri
09/06/2022

Kozmetik Güvenliği: Türkiye Güvensiz ve Teknik Düzenlemeye Aykırı Kozmetik Ürünlerin Üzerine Gitmeye Devam Ediyor – Eylül 2018

Hukuk Bültenleri
Sağlık Hukuku
Genel

Yeni Gelişmeler

Türkiye İlaç ve Tibbi Cihaz Kurumu (“TİTCK”)  geçtiğimiz günlerde 2018 yılının Nisan ve Haziran ayları arasını kapsayan dönemde kozmetik sektörünün piyasa gözetimi ve denetimi ile ilgili ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Sonuçlar Ne Anlama Geliyor?
TİTCK Kozmetik Denetim Dairesi 2018 yılı ikinci üç aylık dönem (Nisan- Mayıs- Haziran) toplamında kozmetik sektörünün piyasa gözetimi ve denetimi sonucu teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürünler tespit etmiş olup bu ürünlere idari yaptırımlar uygulanmıştır. Teknik düzenlemeye uygun 93 ürünün 54’ünün yerli ve 39’unun ithal olduğu, teknik düzenlemeye aykırı 210 ürünün 33’ünün yerli ve 177’sinin ithal olduğu ve güvensiz 13 ürünün 9’unun yerli ve 4’ünün ithal olduğu tespit edilmiştir. Sorumlu şirketlere toplam 590.603 TL para cezası kesildi.

Sonuç

TİTCK, kozmetik sektöründe gözetim ve denetim faaliyetlerine düzenli olarak devam ediyor. Piyasadaki tüm kozmetik ürünler, ilgili kanun ve yönetmeliklerle tamamen uyumlu olmalı; üretici şirketler ise güvensiz veya teknik düzenlemeye aykırı ürünler satmadığından veya dağıtmadığından emin olmalıdır.